PANEROLES

REALITZEM  EL  TRACTAMENT  MÉS  EFICAÇ  I  ECONÒMIC  DEL  MERCAT  PER  A  ELIMINAR  PLAGUES  DE  PANEROLES

ANYS  D’EXPERIÈNCIA  EN  EL  SECTOR. 

GARANTIT  DURANT  1  ANY  PER  ESCRIT i AMB EL CERTIFICAT DE SALUT AMBIENTAL GENERALITAT DE  CATALUNYA.

TAMBÉ TREBALLEM FESTIUS I URGÈNCIES SENSE COST ADICIONAL.

TRACTAMENT PER ELIMINAR PLAGUES D’ESCARABATS

INFESTACIONS LLEUS I MITJANES

A) Tractament amb esquer insecticida especialitzat (adquirible només per professionals amb llicència ROESP)   , quan mengen l’esquer és moren i com que les paneroles practiquen el canibalisme, és contagien la matèria activa del gel entre elles, acabant amb tota la plaga, fins a les més petites.

B) Insecticida en pols, biològic natural i molt eficaç, és col·loca en zones propícies de proliferació de les paneroles per impedir el seu desenvolupament. (Depèn de cada cas es farà serviri o no criteri tècnic) 

C) Amb el tractament inclou Gratuïtament la col·locació de unes Trampes atraients amb feromones. (Depèn de cada cas es farà serviri o no criteri tècnic) 

INFESTACIONS SEVERES i GREUS

D) Fumigació mitjançant pulverització i/o nevulització  amb insecticida d’alta toxicitat, més A, B i C de l’apartat anterior .Termini de seguretat de 12 hores durant el qual no és podrà entrar a la zona tractada .

A més, el Tècnic donarà recomanacions a realitzar abans i després de fer el tractament, amb l’objectiu d’aconseguir la total eliminació per sempre de la plaga)

Resultat d'imatge de pest control Cockroach

Les paneroles són a els insectes més comuns en el nostre entorn, amb més de cinc mil espècies de paneroles diferents i la seva habilitat per adaptar-se a qualsevol situació, que les permet sobreviure en les condicions més extremes. Els entomòlegs ens adverteixen que les paneroles poden sobreviure fins i tot a una explosió nuclear , aquest fet les fa invulnerables i ens deixa molt poques possibilitats de desfer-nos-en per sempre.

PER QUE APAREIXEN ELS PANEROLES?

Depenent de la classe de panerola, és pot saber o intuir les causes de la seva aparició.

Existeixen moltes classes a la nostra zona, Catalunya , ​​però ens centrarem en els dos tipus de paneroles que hi ha al nostre entorn més proper:

PANEROLA ORIENTAL

Resultat d'imatge de panerola oriental espanya

 

És el típic escarabat de color negre. Aquesta panerola la trobarem en zones humides i viu al subsol (clavegueres, soterranis, pisos baixos, etc …). És nocturna i li agraden les temperatures d’entre 28ºC a 30ºC, poden produir fins a 16 ous en cada paquet d’ous, anomenades ooteques, reconeixibles per la seva forma de beina. És reprodueixen amb molta rapidesa, és per això que s’aconsella fer un tractament per part d’un Tècnic qualificat el més aviat possible.

Resultat d'imatge de panerola alemanya españañ

PANEROLA ALEMANYA

Aquesta panerola, de color marró clar o fosc, la trobarem a la indústria alimentària, com ara bars, restaurants i hotels, i en habitatges particulars (sobretot a la cuina), a zones humides i càlides com per exemple als motors de les neveres .

És molt important saber que totes les espècies de paneroles són portadors de bacteris i virus perjudicials per a la nostra salut, provocant malalties greus com ara la salmonel·losi.

 

LES PANEROLES, UNA PLAGA DIFÍCIL D’ELIMINAR

Les característiques que les paneroles tenen, les fa unes supervivents nates, a continuació veiem uns quants dels seus èxits com a espècie:

  • Una femella pot aparellar-se amb un mascle només una vegada, i serà suficient per produir descendència sense tornar a aparellar durant la resta de la seva vida.
  • Un escarabat pot viure fins a una setmana sense el seu cap.
  • Passen 3/4 de la seva vida immòbils, en repòs.
  • Les paneroles corren a una velocitat de 4,8 km / hi són molt ràpides, considerant el seu petit cos i les seves curtes potes.
  • Les paneroles poden aguantar la respiració durant 40 minuts.
  • Poden menjar un cop a l’any (a més, poden menjar gairebé qualsevol cosa).
  • És difícil agafar un escarabat, ja que poden sentir l’aproximació de l’enemic amb els pèls de les potes, i canviar la direcció i de moviment fins a 25 vegades per Segon.
  • La teoria de que les paneroles sobreviurien a una explosió nuclear està científicament confirmada: tenen un cicle lent de divisió cel·lular, i la radiació és menys perillosa per a elles, aguanten fins a 16 vegades la que pot suportar un humà.
  • Les paneroles tenen dos parells d’ales: el joc superior que protegeix el seu cos, i un joc d’ales primes que els permeten volar.
Comparte en redes sociales